Spolu s dalšími českými zástupci startupové sféry se konference zúčastnila i slečna Zuzana Cabejšková s projektem ZAZA bottles, výherkyně loňského ročníku NASTARTUJTE SE o 300.000 Kč a Liliana Berezkinová, manažerka tohoto projektu se společností Nanopharma, a.s.

Zuzana Cabejšková popisuje své dojmy z akce. „Celý den na V4 startups pro mě byl velmi přínosný: prvních pár hodin zejména po stránce stress control, po zvládnutí prezentace pak už z příjemnějších důvodů. Seznámila jsem se tam se spoustou středoevropských i holandských podnikatelů, dostala cennou zpětnou vazbu, perspektivní kontakty a hodně rad nad zlato :-) Moc si cením toho, že mají české startupy podporu i na úrovni ministerstva zahraničí, ambasád, CzechInvestu a dalších velkých hráčů. To nám může pomoci skutečně dobýt svět i z té malé české kotliny!

Manažerska projektu Svou cestou – Young Business Liliana Berezkinová k tomu dodává: „Pro začínající podnikatele je nevyhnutelné stavět svůj business mezinárodně, ne-li globálně, od samého počátku. Díky akcím jako je V4 startups může každý v pouhém jednom dni získat feedback investorů i komunity, uskutečnit B2B jednání a intenzivně networkovat. Z této akce si odnáším silné dojmy, zejména potom, že středoevropský "young business" má velký potenciál a stojí za to ho sledovat.

Prezentaci slečny Cabejškové můžete shlédnout na YouTube:

Konference „V4 Startups in the Netherlands" se zúčastnilo více než 50 firem z nichž bylo vybráno 23 finalistů, jež měli možnost odprezentovat své projekty před odbornou porotou a potencionálními investory. Porota hodnotila tato kritéria: produkt, tým či tržní a obchodní strategii.

Výherci z jednotlivých zemí V4 se stali:

  • Mews Systems (Česká republika) – řešení správy nemovitostí pro turisty a pohostinství
  • Cloud Fender (Slovensko) – bezpečnost v oblasti Cloudu a poskytovatel služeb pro obchodníky
  • Hand-in-scan (Maďarsko) – automatizace hygieny rukou
  • Galactico / Ekoenergetyka (Polsko) – výrobce a správce dobíjecí infrastruktury pro elektromobily

Výhercem ceny publika se stal slovenský startup BeeSafe, věnující se řešení osobní bezpečnosti.

Za Českou republiku se akce zúčastnily dále také tyto startupy: Vesys Electronics / PERISA, Contiqua, Czechgeeks / Customeed, SymCredit, HappyGo – electric stroller, SIMPHONIE, Persoo, Giriton, Smart Fox, s.r.o., 360Cities, Ki-Wi Digital, Oscar Tech a PhoneX

v4 1

v4 2

v4 4

v4 3

v4 5

v4 6

v4 7 v4 8

Fotografie z akce naleznete v této fotogalerii: http://altxm.com/v4startups/V4-2014-Gallery