COVID - Nájemné

MPO zveřejnilo novou výzvu COVID – Nájemné, která podnikatelům umožňuje náhradu 50 % nájemného za měsíce říjen až prosinec a o kterou je možné žádat již od pátku 22. 1. 2021.

Více informací naleznete zde:
www.mpo.cz/cz/podnikani/zivnostenske-podnikani/covid-19-najemne–255305/

 

Otevření papírnictví a obchodů s dětským zbožím

Vláda na svém jednání 18. 1. 2021 schválila otevření prodejen papírnictví a obchodů s dětským oblečením a botami. Tento prodej bude umožněn ve všech typech obchodů.

Více informací zde:

https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/vlada-povolila-otevreni-papirnictvi-a-obchodu-s-detskym-oblecenim--258985/

 

Kompenzační bonus pro OSVČ v úpadku

Vláda rovněž na svém jednání 18. 1. 2021 schválila kompenzační bonus pro OSVČ, kteří jsou v úpadku a splácejí své dluhy. MF čeká na potvrzení tohoto kroku ze strany Evropské komise. V případě schválení by se jednalo o částku 500 Kč/den.
Více informací zde:

https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2021/ministerstvo-financi-pripravuje-moznost-40559

 

Příspěvek pro malá ubytovací zařízení

Také byl schválen příspěvek malým ubytovacím zařízením (5 lůžek, 10 osob), které bude zohledněno ve výzvě Covid – Ubytování III., kterou zpracovává MMR. Příspěvek by měl činit 200 Kč/lůžko x počet dnů.

 

Kompenzační bonus pro taxikáře

Dále byl schválen kompenzační bonus pro taxislužbu ve výši 500 Kč/den, týká se OSVČ a malých s.r.o. O příspěvek budou moci žádat zpětně od 22. října 2020. Stát totiž taxislužby uznal jako mobilní provozovatele služeb.

Více informací naleznete zde:
www.mfcr.cz

 

Program COVID lázně bude pokračovat do 30. června 2021

Vláda schválila pokračování programu COVID lázně. Slevové poukazy na pobyt bude možné použít do 30. června, původně se počítalo s jejich platností do konce prosince loňského roku. Více informací na www.mmr.cz