Grantový program Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pro mladé a začínající podnikatele „Nastartujte se“ zná letošního vítěze. Odborná porota vybrala z 53 přihlášených podnikatelských projektů společnost Skinners, která vyrábí nový unikátní druh obuvi. Jedná se o kombinaci antibakteriálního elastického úpletu a dvouvrstvé podrážky s vysokým stupněm ochrany proti oděru.

Ve třetím ročníku Grantového programu tak Skinners na realizaci svého podnikatelského záměru získá od Komerční banky finanční grant ve výši 300 tisíc Kč. Na druhém místě se umístil projekt DataFromSky, zabývající se analýzou dopravy z leteckých videí a predikcí dopravních nehod a jako třetí skončil projekt Spindo, s.r.o., pomáhající s reklamou a propagací malým regionálním obchodníkům. Grantovým programem „NASTARTUJTE SE“ chce Komerční banka spolu s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) usnadnit rozjezd podnikání mladým. Projekt navazuje na dlouhodobou spolupráci obou partnerů na projektu Svou cestou – Young Business, jehož cílem je podpořit a inspirovat mladé lidi k podnikání. „Jsme velmi rádi, že jsme mohli porovnat síly se zajímavými českými projekty. Vítězství v soutěži nám pomůže povýšit celý projekt na další úroveň, ať se bude jednat o rozšíření výrobních technologií, přidání nové modelové řady nebo vstup na zahraniční trhy“, za projekt SKINNERS uvedl Petr Procházka.

nastartujteselogo

Cenu veřejnosti a finanční grant 50 tisíc Kč za nejvíce hlasů od veřejnosti, která hodnotila zpracovaná videa s představením projektu na stránkách www.nastartujtese.cz, získal s takřka 3,5 tisíci hlasy projekt „ZDRAVIJEZIVOT.cz“ Martina Karbusického. Jde o projekt zaměřený na možnosti financování zrakové a dentální péče, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění a veterinárních zákroků pro majitele domácích zvířat. Naší snahou je pomoci začínajícím podnikatelům v realizaci jejich nápadů a stát se pro ně silným a dlouhodobým partnerem. A to se nám díky programu realizovanému společně s AMSP daří plnit. Navíc projekt „Nastartujte se“ nekončí vyhlášením vítězů. Začínající podnikatelé mohou i nadále pracovat s webovou stránkou www.nastartujtese.cz, kde najdou zajímavé informace a výhodné nabídky, které jim v jejich úsilí pomohou,“ uvádí Radek Basár, zástupce výkonného ředitele pro Marketing a komunikaci v Komerční bance.

„Je třeba si uvědomit, že nám expiruje první generace porevolučních podnikatelů, kteří začínali z nuly a obvykle bez koruny v kapse. Nadšení z 90. let se asi už opakovat nebude, ale nezačneme-li se zajímat o další generaci, která bude připravena budovat si vlastní firmy, denně podstupovat rizika a hrát o svůj podnikatelský dvorek, potom se nám to vymstí. Každá zdravá společnost potřebuje silný podnikatelský sektor a každý velký byl kdysi malý. Cílem projektu Svou cestou je mobilizovat schopné jedince k vlastnímu podnikání. Nastartujtese.cz je jedním z nástrojů, jak jim vlastní cestu přiblížit,“ shrnuje předseda představenstva AMSP ČR Karel Havlíček.

„Nastartujte se“ je program Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR podporující začínající podnikatele. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou zájemci o podnikání řadu inspirativních příběhů a videí, start-up market, ve kterém své výrobky nabízejí účastnící projektu a zajímavý blog s rozhovory se začínajícími podnikateli. Registrací na portálu pak získají možnost využít zvýhodněné nabídky partnerů programu.

 

OHO 5083

3. místo - SPINDO s.r.o.

OHO 5084

3. místo - SPINDO s.r.o.

OHO 5086

2. místo - DataFromSky

OHO 5090

2. místo - DataFromSky

OHO 5076

Cena veřejnosti, výhra 50.000 Kč - Zdraví je život

OHO 5079

Cena veřejnosti, výhra 50.000 Kč - Zdraví je život

OHO 5091

1. místo, výhra 300.000 Kč - SKINNERS botky do kapsy

OHO 5095

 1. místo, výhra 300.000 Kč - SKINNERS botky do kapsy

 

nastartujtese.czlogo