Již pátý ročník grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro mladé a začínající podnikatele „Nastartujte se“ zná letošní vítěze. Vyhlášení proběhlo u příležitosti Dne podnikatelů ČR 2017 a  odborná porota vybrala z 59 přihlášených podnikatelských záměrů jako nejlepší projekt „Boem Audio“. Tento projekt se zabývá vývojem a výrobou inovativních dřevěných reproduktorů. Jeho cílem je přinést na trh inovativní produkty z ušlechtilých materiálů, které jejich uživatelům poskytnou výjimečnou kvalitu a komfort. Na realizaci svého podnikatelského záměru získají autoři projektu Boem Audio od Komerční banky finanční grant ve výši 300 tisíc Kč.

 Druhé místo a finanční podporu 100 tisíc Kč získal projekt „FoodIN“ s  konceptem netradičního cateringu. Jídlo připravují z těch nejkvalitnějších surovin, které sami vybírají a nakupují u malých českých farmářů, pěstitelů a producentů. Bronzovou příčku s finanční odměnou 50 tisíc Kč obsadil projekt „Nangu – chocolate“, který na trh přináší světový unikát – propojení kvalitní čokolády s učením znakového jazyka. Cenu veřejnosti a finanční grant 50 tisíc Kč získal projekt „Rodinná sýrárna DaMilk“. Vítězové obdrželi ceny i od partnerů projektu – CEE Attorneys Tomíček Legal, PERFORMIA, Antecom, Webmium.cz,  iPodnikatel a Stable.cz

Grantovým programem „NASTARTUJTE SE“ chce Komerční banka spolu s AMSP ČR usnadnit rozjezd podnikání začínajícím podnikatelům. Projekt navazuje na dlouhodobou spolupráci obou partnerů na projektu AMSP ČR „Svou cestou – Young Business“, jehož cílem je podpořit a inspirovat mladé lidi k podnikání.

Velmi pozitivně vnímáme odvahu mladých lidí vzít na sebe rizika plynoucí z nejistoty vlastního podnikání před komfortní zónou běžného zaměstnání. I v letošním ročníku se přihlásilo mnoho zajímavých projektů z oblasti gastronomie, sdílených služeb, IT, výroby i obchodu, což ukazuje na kreativitu a otevřenou mysl našich začínajících podnikatelů. Naší snahou je jim pomoci s realizací jejich nápadů, nabízet jim praktická řešení, být pro ně silným a dlouhodobým partnerem nejen tehdy, kdy se jim daří, ale i v horších časech,“ uvedl Leoš Souček, zástupce výkonného ředitele pro Marketing a Komunikaci v Komerční bance.

Nadaní mladí lidé začínají před podnikáním upřednostňovat vyšší jistoty a komfort v zaměstnaneckém vztahu. Pokud zde chceme mít v další generaci původní české podniky a výrobky, musíme začít tento problém řešit. Mladým musíme ukazovat příklady, medializovat jejich podnikatelské příběhy a motivovat je zakládat firmy. Program NASTARTUJTE SE za ta léta, co jej společně s Komerční bankou organizujeme, zviditelnil již stovky mladých podnikatelů, pro řadu z nich byla účast první impulsem pro ostrý start v podnikání. Mám velkou radost z toho, že mnozí z oceněných se již prosadili a řídí tak dnes skvělé firmy,“ shrnuje předseda představenstva AMSP ČR Karel Havlíček.

„Nastartujte se“ je program Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR podporující začínající podnikatele. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou zájemci o podnikání řadu návodů a rad pro podnikání, inspirativních příběhů a videí, i start-up market, ve kterém své výrobky nabízejí účastníci projektu. Registrací na portálu pak získají možnost využít zvýhodněné nabídky partnerů programu.

Videozáznam z předávání naleznete ZDE:

 

 

Fotogalerie:

1. místo Boem Audio

 

2. místo FoodIn

 

3. místo Nangu – Chocolate

 

Cena veřejnosti Rodinná sýrárna DaMilk