Start-upy z I. výzvy mají za sebou první desítky hodin mentoringu. Nejčastěji probíranými tématy byly vylepšení business plánu, marketingová strategie nebo prezentační dovednosti. V současné době CzechInvest inkubuje tyto firmy:   ThreatMark,PlasmaAgro,Nadkov,Webscope,StatusDroid,Langino,SuperKodéři,FROU FROUa New Era Materials.

V listopadu byl ukončen příjem přihlášek do II. výzvy. Celkově se přihlásilo 18 společností. V současnosti probíhá 1. kolo hodnocení. Na to naváže pre-mentoring, jenž začne v prosinci. V lednu bude následovat hodnotitelská komise.  

Hodnotitelská komise v říjnu vybrala start-upy do I. výzvy, které vycestují na přelomu ledna a února 2018 na tříměsíční akcelerační program do Silicon Valley, New Yorku nebo Singapuru.  
Mezi úspěšnými start-upy jsou:  Integromat,Nanits Universe,Six Guys Labs,Touch Art,Legitoa Social 2.0.

Na konci listopadu byl ukončen příjem přihlášek do II. výzvy CzechAcceleratoru. CzechInvest obdržel 13 zajímavých přihlášek, jejichž parametry nyní budou posuzovat v rámci 1. kola hodnocení. Postupující žadatelé se budou v lednu účastnit BootCampu, který je připraví na specifika dané destinace a projdou řadou přednášek na téma business plánu a prezentačních dovedností.  

Partnery v jednotlivých zahraničních destinací se stali US MAC a BootUP (Silicon Valley), Venture OUT (New York), Velocity (Singapur). Příští rok se tedy můžete těšit na zajímavé akce s našimi zahraničními partnery zde v ČR.

Připravuje se vyhlášení I. výzvy CzechMatch, kam se zájemci budou moci hlásit od ledna 2018. První destinací pro tento program bude Singapur. V dubnu 2018 do dané destinaci vyrazí 4-8 vybraných start-upů, jež hledají obchodní partnery a investice na asijském trhu.

 

Více info hledejte na www.czechstartups.org