Již šestý ročník grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro mladé a začínající podnikatele „Nastartujte se“ zná letošní vítěze. Odborná porota vybrala z celkem 45 přihlášených podnikatelských záměrů jako nejlepší projekt MAMAVIS – výroba patentované zdravotní pomůcky dle osvědčené metody Vincenze Priessnitze.

„U začátku podnikatelského příběhu stála moje malá dcera Natálka. Díky ní jsem přišla na nápad, jak zdokonalit tradiční Priessnitzovy zábaly. Na mateřské dovolené na podzim roku 2014 mi naše dětská lékařka při nachlazení Natálky doporučila použít zábal na hrudník podle Vincence Priessnitze. Tento zábal tvoří mokrá plena, igelit a ručník. Zábal ale nedržel na svém místě, Natálce stále padal. Tak vznikl můj vlastní výrobek; univerzální zábal, který přináší uživateli komfortní využití tradiční léčebné metody Vincence Priessnitze. A z původního Priessnitzova zábalu na dětský hrudníček vznikla postupně celá výrobková řada univerzálních zábalů dle Vincence Priessnitze, pro děti a dospělé, i na další části těla – na krk, kolena, lýtka a lokty, bačkory,“ uvedla Martina Štefánková, zakladatelka MAMAVIS. Na realizaci svého podnikatelského záměru získala autorka projektu od Komerční banky finanční grant ve výši 300 tisíc korun.

5P6C9573.jpg

 

 

Druhé místo a finanční podporu 100 tisíc Kč získal projekt Snowfeet. Snowfeet jsou krátké lyže, jen o málo delší než boty. Jízda na nich je kombinací lyžování a bruslení.

5P6C9566.jpg

Bronzovou příčku s finanční odměnou 50 tisíc korun obsadil projekt Salmondo – Žít svůj život, pomocník pro výběr vhodné profesní dráhy a osobní rozvoj.

5P6C9563.jpg

Cenu veřejnosti a finanční grant 50 tisíc Kč získal projekt Nej asistenka, poskytujicí služby profesionální osobní asistentky pro manažery a podnikatele.

5P6C9561.jpg

Vítězové obdrželi ceny i od partnerů projektu, kterými jsou: CEE Attorneys, mezinárodní advokátní kancelář; online fakturace Fakturoid; iPodnikatel.cz – portál pro začínající podnikatele; PERFORMIA – www.performia.cz; Stable.cz – domény, webhosting, servery; magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS; Webmium digitální agentura a TECHNOLOGICKÉ CENTRUM Hradec Králové.

Grantovým programem „NASTARTUJTE SE“ chce Komerční banka spolu s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) usnadnit rozjezd podnikání začínajícím podnikatelům. Projekt navazuje na dlouhodobou spolupráci obou partnerů na projektu Svou cestou – Young Business, jehož cílem je podpořit a inspirovat mladé lidi k podnikání.

„Už jen při letmém pohledu na webové stránky soutěže je zřejmá různorodost přihlášených nápadů a kreativita jejich autorů. Snahou Komerční banky je pomoct s realizací těchto projektů a položit tak základ partnerství, které stojí na vzájemné důvěře a respektu. Bez těchto hodnot se žádný zdravý vztah totiž neobejde,“ doplnil Leoš Souček, Výkonný ředitel pro Marketing v Komerční bance.

„Jako hlavní zástupce malého byznysu v České republice je naší povinností burcovat mladé, šikovné jedince k tomu, aby vzali podnikatelský prapor do rukou a nebáli se vyměnit komfort dobrého zaměstnání za odříkání a riziko spojené s vlastním podnikáním. Ustojí-li podnikatelské začátky, nejenže se jim to ekonomicky vyplatí, ale dosáhnou i velké míry nezávislosti a vytvoří současně základy další podnikatelské generace. Proto je podporujeme, medializujeme jejich příběhy a motivujeme je. Projekt Nastartujte se, který připravujeme společně s Komerční bankou, nás každoročně přesvědčuje, že se o osud nové generace ryze českých firem nemusíme obávat,“ shrnuje předseda představenstva AMSP ČR Karel Havlíček.

„Nastartujte se“ je program Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR podporující začínající podnikatele. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou zájemci o podnikání řadu návodů a rad pro podnikání, inspirativních příběhů a videí, start-up market, ve kterém své výrobky nabízejí účastnící projektu. Registrací na portálu pak získají možnost využít zvýhodněné nabídky partnerů programu.

 

Tisková zpráva ke stažení zde:

20181011_TZ_Nastarujte_se


Videozáznam z předávání ocenění Nastartujte se:

https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=Wi2V_CCHpZs&list=PLRV-VoSMvlASeQSNMRW5tZpJCFGJhOiL4&index=9&t=2s