Jméno: Hanh Bui Thuy
Název firmy: BeiT
Pozice ve firmě: Head of Software Delivery
Obor podnikání: IT
Kraj: Celá ČR
Web: beit.io

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?

Softwarový tým v BeiTu vytváří plně integrované, automatické řešení pro odvětví, jemuž se o tom ani nesnilo. Poskytujeme ERP systém pro správu obrovského množství dat, s kterým správcovské firmy denně pracují a jejich hodinové manuální práce nahrazujeme jedním tlačítkem. Propojujeme procesy napříč odděleními, získáváme a zpracováváme veřejně dostupná data, a to vše tak, aby uživatel ani netušil, že jsou za tím roky anazlýzy a vývoje. 

Je za tím tvrdá práce malého vývojářského týmu, který i přes limitované zdroje přináší tak složité a ambiciózní řešení. Díky optimalizaci, prioritizaci, agilní schopnosti učit se z vlastních chyb a implementování zlepšení na denní bázi. 

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?

Důvěra CEO, kolegů a nyní už i mého týmu v mé schopnosti posouvat náš tým právě tímto směrem, nehledě na můj věk. 

Život si komplikuji sama. Jako mladá žena v převážně mužském oboru jsem si občas nedovolila asertivně reagovat a rozhodovat se podle vlastního vědomí a svědomí z obavy, že nebude akceptované. Ale právě výše zmiňovaná důvěra mi pomohla se tohoto váhání zbavit.

Co považujete za svůj největší úspěch?

Obrovský posun vidím od doby, co na projektu BeiT pracuji. Samozřejmě na produktu samotném. Vyvíjíme složitá řešení, která přinesou na trh revoluci. Více jsem však hrdá na tým samotný, který se stal z disfunkční skupiny jednotlivců samostatně rozmýšlejícím celkem s neuvěřitelnou chemií a schopností dodávat vše včas. Čistá ukázková case study pro SPI (Software Process Improvement).

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

Dokončit produkt a neustále ho optimalizovat a vylepšovat tak, abychom ovládli celý tuzemský i zahraniční trh. A chci se také naučit kódovat.

Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a? 

Zpomalit a projít si všechny proměnné předtím, než udělám zásadní rozhodnutí. V konečném důsledku je to pak časově efektivnější i levnější oproti zbrklému nepromyšlenému kroku, a to hlavně v procesu vývoje software.