Jméno: Martin Landsberger Pospíšil
Název firmy: BrandMaster
Pozice ve firmě: Managing Director pro ČR
Obor podnikání: online platforma pro správu a tvorbu kreativních výstupů
Kraj: Zlínský kraj

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?

Od 14 let jsem se specializoval na vývoj a design webů, značek a kampaní, a v roce 2009 jsem ve Zlíně založil vlastní digitální agenturu Madeo. Díky jejímu zahraničnímu úspěchu primárně ve Skandinávii a silnému vývojářskému týmu jsme přilákali pozornost norské společnosti BrandMaster, která v roce 2017 Madeo koupila. K založení firmy mě lákala možnost proměnit zálibu pro design v obživu a také touha po seberealizaci. V BrandMasteru je naším cílem zjednodušit chod globálních značek, které potřebují centralizovaně řídit kreativní výstupy marketingových materiálů pro lokální trhy, franšízy a dodavatele. A právě to mě už dlouhé roky baví.

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?

Rozhodně mi pomohly studium v zahraničí a jazyková vybavenost. To mi usnadnilo budovat firmu s mezinárodním přesahem. Zároveň mi neocenitelně pomáhali rodiče, za což jim děkuji. Problematická byla kombinace vysokoškolského studia a zakládání firmy v poměrně nízkém věku.

Co považujete za svůj největší úspěch?

Fakt, že ve Zlíně vytváříme atraktivní pracovní prostředí a pestrou nabídku pracovních pozic. Přinášíme možnost realizovat se v globální, rychle rostoucí technologické firmě bez nutnosti opustit region.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

Jsme již čtvrtým rokem součástí nadnárodní společnosti, a za tuto dobu jsme jasně prokázali, že v České republice disponujeme obrovským talentem. I proto máme velkou důvěru vedení firmy a plánujeme výrazně rozšířit náš zlínský tým. Zvažujeme IPO a vstup na Oslo Börs. S ohledem na Long Term Incentive program spojený s vydáním zaměstnaneckých akcií, který jsme spustili pro naše zaměstnance v letošním roce, je tento krok velkou motivací pro celý tým.

Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a? 

Snažit se ochutnat Surströmming, což je švédská rybí delikatesa s opravdu mimořádně intenzivním rybím zápachem.