Jméno: Kateřina Homolková
Název firmy: Studovatvusa
Pozice ve firmě: CEO & founder
Obor podnikání: zahraniční studijní pobyty
Kraj: Hlavní město Praha

 

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?
Studovatvusa zajišťujě roční a půlroční studijní pobyty ve Spojených státech amerických.Studenti jsou ubytovaní v dobrovolných amerických rodinách a navštěvují místní
střední školu.

Naše agentura se postará o veškerou přípravu studenta od vyplnění závazné přihlášky, vízum a letenky až po letní soustředění pro budoucí exchange studenty.
Absolventi programu se zpátky do ČR vrací s perfektní angličtinou, zkušenostmi a zážitky na celý život. Sama jsem tento program na střední škole absolvovala, a proto vím, jak důležitá je pomoc a podpora agentury. Studovatvusa vedu tak, jak bych si přála, aby agentura fungovala, když jsem sama jako exchange student do Ameriky odcestovala.
Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?
Podnikat jsem začala už při studiu druhého ročníku právnické fakulty, což znamenalo, že jsem se musela naučit hned na začátku velmi efektivně nakládat s časem a kombinovat
poměrně náročné denní studium se Studovatvusa. Obrovskou podporou mi byla moje rodina, bez které bych odvahu pustit se do vlastního podnikání v devatenácti letech jen stěží našla :)
Co považujete za svůj největší úspěch?
Za svůj největší úspěch považuji šťastné a spokojené studenty a jejich rodiče. Pocit, že vím, že moje práce pomáhá mladým lidem plnit si své sny a získat sebevědomí a nezávislost.
Jaké jsou Vaše plány do budoucna?
V budoucnu bychom rádi ještě navýšili naši kapacitu studentů, které můžeme každý rok přijmout. V současné době máme limit 55 dětí, kterých bychom rádi zvýšili cca o 15 dalších míst.
Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a?
Neřídila bych se radami ostatních v momentě, kdy mi moje vlastní intuice říká něco jiného.