Jméno: Jan Bek
Název firmy: BekArch s.r.o
Pozice ve firmě: CEO & founder
Obor podnikání: Architektura a stavitelství
Kraj: Hlavní město Praha
E-mail: info@bekarch.cz

 

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?
Řekl bych, že směr mého podníkání byl předurčen studiem architektury. Firma BekArch je malý architektonický ateliér, kde se zaměřujeme na architektonické návrhy RD, BD a interiérů.

Interiéry tvoří značnou část našeho portfolia. Většinu z nich i dodáváme dalo by se říci na klíč.

Za nás nejkrásnější zakázky jsou návrhy vil včetně interiéru. Pak je dílo ucelené a dělá nám radost. Firma KEBIN je odnož ateliéru, která vznikl spolu s mým kamarádem Standou Líkařem, kde jsme se zabývali ideou minimalistické, ale plně funkčního mobilního domu.

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?
Již při studiu vysoké školy jsem částečně věnoval vlastním zakázkám. Následně po škole při zaměstnání mi tento koncept zůstal. A postupně vlastní tvorba převládla. Myslím, že totopozvolné prolnutí zaměstnání a vlastního businessu mi velmi pomohlo.
Co považujete za svůj největší úspěch?
Za největší úspěch považuji, když návrh nebo stavba dobře dopadne a klienti nás doporučují dále a jsou spokojení.
Jaké jsou Vaše plány do budoucna?
Rádi bychom se dále rozšiřovali a věnovali se jen krásným projektům. Ale to bych chtěl asi každý :) Také trochu vystrkujeme růžky do realit. Naši klienti přijdou s jednotkou, kterou chtějí prodat a my jim zpracujeme na jednotku architektonickou studii a následně byt prodáváme s touto architektonickou studií (vizualizacemi). To je aktuálně taková naše novinka, na které bychom rádi zapracovali.
Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a?
Nedá se říct, že bych se chtěl něčemu z minulosti vyvarovat, jediné, čeho lituji, že jsem dříve nezačal pravidelně odkládat peníze do akcií a částečně i kryptoměn.